Ponio blog

Ponio & značka "NETESTOVANÉ NA ZVIERATÁCH" May 16 2019, 0 Comments

Ponio & značka "NETESTOVANÉ NA ZVIERATÁCH"

občas sa nás pýtate, prečo nemáme značku Leaping Bunny alebo nejakú inú značku o tom, že svoje výrobky netestujeme na zvieratách.

Žiadnu značku o tom, že výrobky netestujeme na zvieratách nemáme a ani neplánujeme, napriek tomu že by sme výrobky nikdy na zvieratách netestovali, z jediného dôvodu - nie je to potrebné.

Totiž ide o to, že v celej EÚ je už v dnešnej dobe ZAKÁZANÉ testovanie kozmetiky na zvieratách - inak povedané, akákoľvek firma by konala protizákonne, keby tak urobila a teda žiadna takáto značka "netestované na zvieratách" v EÚ už nie je potrebná, je to skôr marketingový ťah.

Zmysel to čiastočne ešte má pri veľkých nadnárodných firmách, ktoré exportujú tovar napr. do Číny, kde ešte donedávna bolo povinnosťou výrobky testovať, ale ani to v dnešnej dobe už neplatí. To je aj dôvodom, prečo značku Leaping Bunny majú najmä zahraničné veľké firmy, z USA a Kanady. Dopytovali sme sa na toto priamo aj u Leaping Bunny, ale registrovať u nich sa môžu iba firmy so základňou v USA a Kanade:
*******
Dear Ivana,

Thank you for contacting the Coalition for Consumer Information on Cosmetics' (CCIC) Leaping Bunny Program. I appreciate your interest in seeking to manufacture products that have not been tested on animals.

However, Ponio, s.r.o. does not qualify for our program. Currently, CCIC only certifies companies that sell cosmetic, personal care, and household products under their own name, and that are headquartered in the United States or Canada. Currently, CCIC’s Leaping Bunny Program only certifies companies head-quartered in the United States and Canada.
********

Okrem týchto faktov, skúste sa nád tým zamyslieť aj sedliackym rozumom - zakladateľka Ponia (moja maličkosť ) prežila strednú a vysokú školu dobrovoľníčením v karanténnej stanici vo Zvolene, depozitovaním v OZ MačkySOS, má doma v tejto chvíli 2 kone, psa a cca 8+ prichýlených mačiek - testovala by výrobky na zvieratách?

Nejaké články k tomu (je to už staršia vec):

https://ec.europa.eu/gr…/sectors/cosmetics/animal-testing_en

https://www.leapingbunny.org/…/leaping-bunny-applauds-europ…


Výpredaj

Nedostupné

Vypredané

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods

English