9 tipov na skvelý vianočný darček December 16 2020, 0 Komentáte

Nervozita v obchodoch rastie, posilnená aktuálnou situáciou a nadchádzajúcim lockdownom, takže vybrať darček pre blízkeho je ťažké.... alebo? Hovoríme si medzi sebou, že vianočné sviatky nie sú o darčekoch. Ak ale chcete prejaviť zdvorilosť priateľom a rodine, ktorí si na obdarovávanie potrpia, spísali sme pár tipov, ktoré podľa nás potešia viacnásobne.

9. Online darčeky

Hlavná výhoda - darček Vám príde online a nemusíte nikam chodiť. Ide napríklad o darčekové poukážky - pokiaľ viete, že obdarovaná osoba po niektorých veciach túži, ale kvôli rozpočtu si ich nedopraje, darčeková poukážka do jej obľúbenej predajne je dobrá kompromisná voľba - viete, že ju obdarovaný využije podľa svojich predstáv. Ideálne je podporiť lokálneho predajcu. Online môžete nakúpiť napríklad aj hudbu, film alebo iné zážitky a podporiť tak aj kutúru.

8. Zážitkové poukážky

Podporiť lokálnych podnikateľov môžete nielen poukážkou na nákup tovaru - čo tak poukážka na večeru v obľúbenej reštaurácii, ošetrenie u kozmetičky/kaderníčky, alebo poukaz na umelecký kurz/workshop?

7. Osobné zážitkové poukážky

Stačí vymyslieť od srdca program, ktorý poteší obdarovaného - ak sa trafíte, predčíte hmotné darčeky niekoľkonásobne.

pre zvieratkomilov: spoločné venčenie psíkov v útulku, návšteva syslej lúky na Muráni (http://npmuranskaplanina.sopsr.sk/navstevnici/sysel-pasienkovy/), pozorovanie vtáctva (https://bird.watching.sk/sk/pozorovanie-vtactva/)

pre dobrodruhov: naplánovanie návštevy menej známych kultúrnych/prírodných miest

pre labužníkov: spoločné varenie (oprášenie starých receptov, alebo naopak objavovanie nových)

pre romantikov: pozorovanie hviezd (fajnšmekri ideálne v Poloninách, alebo sa inšpirujte článkom)

6. Adopcia zvieratka pre seba

Tento darček je určený výlučne pre uspokojenie Vašej potreby po zvieratku a obdarovaným ste Vy, ako aj zvieratko z útulku, ktorému poskytnete domov. Ak si navyše vyberiete zvieratko zo znevýhodnenej skupiny (staršie zvieratko, hendikepované), o to lepšie!

Vedeli ste, že čierne zvieratká majú nižšiu šancu na adopciu?

5. Darčekový certifikát pomáhajúci predajcom NOTA BENE

Darujte certifikát a s ním dobrý pocit prostredníctvom pomoci predajcom časopisu NOTA BENE, ktorí počas pandémie prežívajú extrémne ťažké obdobie. 

Prispejte v mene obdarovaného na www.pomahatjelahke.sk - označte možnosť "prispieť ako darček v mene niekoho iného" a stiahnite si darčekový certifikát.

4. Nakúpte online krmivo pre zvieratká v útulkoch

Môžete tak urobiť aj osobne, ale dnes už existuje viacero portálov a obchodov, v ktorých môžete objednať krmivo, ktoré si priamo vybrali útulky podľa svojich potrieb (napr. https://www.preutulky.sk/  alebo https://www.paf.sk/ )

3. Darujte teplo pod stromček s DEPAUL

I tento rok môžete v mene svojich blízkych darovať bezpečie ľuďom bez domova v podobe vianočného darčeka. Stačí ak venujete pravidelný alebo jednorázový dar (prostredníctvom platobnej karty) a certifikát vám príde v prílohe emailu. Vianoce sú predsa o tom šíriť dobro a radosť zo vzájomnej pomoci.
Vianočný darček održíte po vašej podpore TU:
https://depaulslovensko.darujme.sk/jedine-zelanie-5ad59.../

2. Skutočný darček od Človek v ohrození

So Skutočným darčekom z charitatívneho e-shope organizácie Človek v ohrození urobíte radosť hneď dvakrát. Darovaním prostredníctvom pätnástich darovacích certifikátov (tzv. Skutočných darčekov) potešíte človeka, ktorému ho venujete pod stromček alebo k narodeninám, ale aj toho, komu vďaka Vašej štedrosti pomôžu.

Skutočné darčeky vždy symbolizujú určitú formu pomoci - od kozy pre chudobnú rodinu v Afrike cez toaletu pre zlepšenie hygieny, tabule pre deti v rozvojových krajinách až po doučovanie detí z chudobných rodín v SR. Preto sú rozdelené do štyroch kategórií vyjadrujúcich oblasti našej spoločnej pomoci - ZDRAVIE, VZDELANIEOBŽIVA SLOVENSKÁ REPUBLIKA.

 

 

1. Vaša pozornosť

Nezabúdajte, že najviac, čo si môžete venovať, je spoločný čas strávený v príjemnej atmosfére :-) .